Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kell a macskának a bolha és a bélféreg?

2008.09.30

A macskák többsége bolhákkal fertőzött. Az élősködők jelenléte nem csak kellemetlen de veszélyes is, a vérszívással nyugtalanítják az állatot, nyálukkal pedig allergiát okozó fehérjét juttatnak a sebbe, amelynek viszkető, kellemetlen bőrgyulladás a következménye.

De nem csak állatainkat kínozzák, hanem az embernek is okozhatnak allergiás tüneteket. Ezen kívül a bolhák a májgyulladás és a gyermekbénulás vírusainak köztesgazdái, s e betegségeket csípésükkel szervezetünkbe juttatják. E problémák ellen nyújt hatásos védelmet a Stronghold, amely nem csak a kedvencünket óvja meg a parazitáktól, hanem bennünket is.

Le a bolhákkal!

A bolhák elpusztítása nem elegendő csak az állaton, mivel a bolhapopuláció mindössze 5%-a él kifejlett bolhaként kedvencünkön. A maradék 95% az állat környezetében, fekvőhelyén, a lakásban pete, lárva és báb fejlődési alakokban található. A szőnyegben, bútorhuzatban lévő bolhalárvának bolhaürüléket kell fogyasztania fejlődéséhez. Ha azonban a bolha ürüléke Strongholdot tartalmaz, akkor a lárvák elpusztulnak.

A bőrre cseppenthető Stronghold elpusztítja a kifejlett bolhát a macskán és megöli a petéket, lárvákat az állat környezetében. A kölyökcicák már hathetes kortól kezelhetők.

A Stronghold nem csak a bolháktól nyújt védelmet, hanem az orsóférgek ellen is hatásos! Az orsóférgek belső paraziták, amelyek a kismacskák szervezetébe a szoptatás során a tejjel, vagy a környezetükbe kerülő, a fertőzött állatok bélsarában lévő petékkel juthatnak be. A férgek az állatok bélcsatornájában tovább fejlődnek: a matt szőrzet, a megnagyobbodott has és a fejletlenség utal a fertőzöttségre. Súlyos esetben idegrendszeri tünetek alakulhatnak ki, amelyeket elhullás követhet.

Az orsóférgek az emberre szintén veszélyesek, petéik a játszóterek homokjában is megtalálhatók! A fertőzött állattól a petéket az ember is "megkaphatja". A férgek a vándorlás helyétől függő tüneteket okoznak (láz, izom és izületi fájdalmak, máj- és tüdőgyulladás, allergia stb.).

Különösen a gyerekek vannak veszélyben, mivel kapcsolatuk az állatokkal igen szoros. Ezen kívül a hat éves kor alatti gyerekek 30%-a "eszik" földet, ezért így is felveheti az orsóféreg-petéket, melyekből a kialakult lárvák a szervezetben vándorolnak, és például a gyerek szemébe eljutva vakságot is okozhatnak.

A kampósférgesség ritkábban fordul elő, de szintén veszélyes az emberre! A bőrön át bejutó féreglárvák a bőr alatt vándorolnak tovább. Az emberi fertőződés során a bőrbe bejutó lárvák szintén vándorolnak, és hosszúkás rajzolatú, viszkető bőrgyulladást hoznak létre.

A Stronghold bőrre cseppenthető oldata hatásos védelmet nyújt a macskák orsóférgessége és kampósférgessége ellen egyaránt!

A Stronghold a macskák fülrühössége ellen is hatásos!

Macskák fülrühössége igen gyakori betegség. A rühatkák okozta gyulladás rendkívül erős viszketést okoz, a macskák hevesen rázzák, vakarják fülüket. Amennyiben csak rühatkák okozzák a megbetegedést, a Stronghold bevetése is elegendő, azonban a baktériumokkal, gombákkal szövődött gyulladás esetében az állatorvos kiegészítő terápiát alkalmaz.

Hogyan tud néhány csepp megvédeni külső és belső paraziták ellen?

Ha a Strongholdot az állat hátára, a lapockák közötti bőrre cseppentjük, a hatóanyag bejut a véráramba, és eljut a szervezet minden részébe. Gyorsan szárad és gyorsan felszívódik, ezért az alkalmazást követő fél óra múlva a macska már simogatható.

A Stronghold teljesen biztonságos, ezért vemhes és szoptatós macskáknak is adható, a kölyökcicákat pedig hathetes kortól kezelhetjük vele.

A Stronghold egyhónapos védelmet nyújt. Beszerzése egyszerű, de - mivel vényköteles készítmény -  csak állatorvoson keresztül lehet hozzájutni.

 

 

A képek és a szöveg a haziallat.hu-ról származik!